Ons team

Over Fysiotherapie De Klerk

    

In 2008 heeft Cindy de Klerk een fysiotherapie praktijk overgenomen in Utrecht, en die de naam Fysiotherapie De Klerk gegeven.

Cindy de Klerk is fysiotherapeute én Cesar therapeute. Zij heeft zowel de opleiding Fysiotherapie als de opleiding Oefentherapie Cesar afgerond. Verder heeft ze drie jaar de opleiding Master Physical therapy in Sports gevolgd. 
Monique de Klerk is sinds 2008 werkzaam in de fysiotherapie praktijk en is mede-eigenaar van de praktijk sinds 2012. Monique heeft net als Cindy de opleidingen Fysiotherapie en Oefentherapie Cesar afgerond. Daarnaast heeft Monique ook nog het CIOS afgerond.

Cindy en Monique zijn jonge en sportieve fysiotherapeuten die veel ervaring hebben met het begeleiden van (top)sporters. Daarnaast zijn zij beide zeer actieve sporters en weten als het geen ander het belang van beweging voor een lichaam.

 

Mijn naam is Floor Wijma. Sinds 2014 ben ik afgestudeerd als Manueel Therapeut. Deze master heb ik gevolgd van 2011 t/m 2014 aan de SOMT in Amersfoort.  Deze verdiepingsslag in mijn vakgebied geeft mij de mogelijkheid om, naast de algemene fysiotherapie, ook meer specialistische klachten te behandelen, zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, duizeligheid, schouderklachten  en heupproblemen. Ook heb ik hierdoor veel extra kennis opgedaan op het gebied van gezondheidsproblemen in relatie tot functiestoornissen van de wervelkolom en de extremiteiten en de beperkingen in het dagelijkse leven die hiervan het gevolg kunnen zijn. 
Het doel van de manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van houding en bewegingen. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.
Het belangrijkste in mijn werk vind ik dat je als therapeut kijkt naar het totaalplaatje. Wie is deze patiënt, wat vindt hij/zij belangrijk en wat is zijn/haar hulpvraag, om zo samen naar een einddoel te kunnen werken. Mijn vakkennis en praktisch handelen zijn natuurlijk het uitgangspunt, maar pas i.c.m. de benodigde coaching en het geven van een stukje vertrouwen, bereiken we het allermeest.