Gezondheidscentrum Galgenwaard Utrecht

Dry needling

Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode binnen de fysiotherapie, afkomstig uit Canada.

Dry Needling in utrecht

Met een naald worden spieren aangeprikt waardoor deze lokaal vermoeid raken en hierdoor snel en langdurig ontspannen. Bij dry needling wordt gebruik gemaakt van en droge naald. Er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

Dry needling wordt soms verward met acupunctuur, de enige overeenkomst is dat dezelfde naald wordt gebruikt. De techniek is echter totaal anders. Bij dry needling wordt over het algemeen dieper in de spier geprikt om deze kort te laten aanspannen en ontspannen. Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze en dry needling valt binnen de reguliere fysiotherapie.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een ‘spierknoop’, die naast lokale pijn ook pijn op afstand kan veroorzaken. De fysiotherapeut gaat op zoek naar deze spierknopen omdat deze in veel gevallen een belangrijke oorzaak bij myogene pijnklachten. Door deze knopen ‘uit te doven’ omdat ze een keer worden aangeprikt, vermindert de pijn en zakt de spanning af. Bij langdurige klachten zijn vaak meerdere spieren en daardoor meerdere triggerpoints betrokken. Al deze triggerpoints kunnen dan behandeld worden.

Een triggerpoint kan de volgende symptomen;

  • Pijn en stijfheid
  • Vewegingsbeperkingen in de aangrensende gewrichten
  • Verminderde kracht in de betrokken spieren
  • ‘Pijn ontwijkend’ gedrag, je gaat anders bewegen als gevolg van de pijn
  • Uitsraling in de vorm van tintelingen of prikkelingen
  • Hoofdpijn en duizeligheid

Hoe voelt dry needling aan? 

Het aanprikken met een naald op de huid is bijna niet voelbaar. Wanneer meer naar de triggerpoint toe bewogen wordt met de naald en deze juist wordt aangeprikt, spant de spier vaak even kort samen (een ’twitch’) en ontspant weer. Dit geeft een soort ‘kramp’ gevoelen voelt dof en zwaar aan. Dit duurt maar kort en snel daarna is merkbaar dat de spieren weer makkelijker kunnen worden bewogen. Kort na de behandeling voelen de spieren wat moe en zwaar aan, alsof je lokale spierpijn ervaart. Bewegen helpt om dit gevoel weer snel kwijt te raken.

Therapie

Algemene Fysiotherapie

Sportfysiotherapie

Manuele therapie

Online Fysiotherapie

Revalidatie voor COVID-19 patiënten

Aanvullend

Dry Needling

Zwanger

Zwanger-Fit

(Sport) Massage

Personal training

"

ERVARINGEN

Cliënten aan het woord

Na jarenlang rond te hebben gelopen met heftige migraine en rugklachten, raadde een vriendin mij aan om een afspraak te maken bij fysiopraktijk de klerk. Dit bleek de beste keuze ooit te zijn. De zusjes de Klerk gaan deskundig en doelgericht te werk, waarbij rekening wordt gehouden met medische voorgeschiedenis en de fysieke conditie waarin je verkeert.

Door hun positieve houding, stap je de praktijk na elke afspraak met een goed gevoel weer uit. Al vrijwel direct merkte ik verschil en na enkele afspraken ervaarde ik voor het eerst in jaren hoe het was om mijn dagen door te brengen zonder chronische pijn, iets wat ik zelf nooit had verwacht.

Dus mocht je nog op zoek zijn naar een goede fysiotherapeut, dan ben je bij de zusjes de Klerk op de juiste plek.

Sophie - Utrecht

Monique geeft altijd een goede uitleg bij alles wat ze doet. Zo blijft ik goed op de hoogte van alles wat ik mag verwachten. De persoonlijke aandacht maakt voor mij dan ook het verschil om hier te komen.

Mr. Oostervaart - Houten

Ik wordt altijd zeer prettige geholpen door Cindy. Het contact is heel aangenaam en ze neemt overal de tijd voor. Ik merk echt verschil na de behandeling.

Mevr. de Vries - Utrecht

E-mail ons

info@fysiotherapie-deklerk.nl

Bel ons

06 - 53 59 71 83

Locatie

Stadion Galgenwaard

Herculesplein 379, 3584 AA Utrecht

OPENINGSTIJDEN

Ma. - Wo. - Do. - Vr.

08.00 - 21.00 uur

Dinsdag

08.00 - 13.00 uur

Zaterdag & Zondag

Gesloten