Sportfysiotherapie

 

Voor veel mensen is sporten de ideale uitlaatklep. Sporten is dan ook zeer goed voor het menselijk lichaam. Het geeft je energie, je word er fit van, en het helpt je ook nog eens om op gewicht te blijven. Wanneer je als sporter in je bewegingsvrijheid wordt beperkt, bijvoorbeeld door een blessure, dan is dat behoorlijk vervelend! 

Een sportfysiotherapeut begrijpt als geen ander hoe belangrijk sporten voor iemand kan zijn. Niet alleen voor de sporter als persoon, maar in sommige gevallen ook voor een club of vereniging. 

De sportfysiotherapeut begeleidt niet alleen sporters die na een blessure weer aan de slag willen, maar ook personen die door bijvoorbeeld ziekte een tijd niet hebben kunnen sporten.

 

Sportfysiotherapie in Utrecht

Praktijk Fysiotherapie de Klerk, in Gezondheidscentrum Galgenwaard Utrecht, is gespecialiseerd in sportfysiotherapie. Onze therapeuten kijken samen met jou naar de motoriek en coördinatie en analyseren daarmee hoe de blessure is ontstaan. Aspecten zoals coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in het behandelplan meegenomen. 

Het behandelplan van een sportblessure wordt afgestemd op de sport die je beoefent, op wat je kan en op wat je mag doen. 

Voor het behandelen van sportblessures heeft de sportfysiotherapeut verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma's met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Taping, braces of mobiliserende technieken. 

Uiteraard gaan behandelingen van sportblessures door de sportfysiotherapeut indien nodig in overleg met de trainer, en wordt een aangepast trainingsschema opgestelt. Het doel van de sportfysiotherpie is helder: herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau.

Wij maken gebruik van de luxe trainingsfaciliteiten in Basic-Fit.
Voor meer informatie over deze sportclub zie https://www.basic-fit.com/nl-nl/sportscholen/utrecht-herculesplein

Afspraak maken voor sportfysiotherapie in Utrecht? Een telefoontje is voldoende, je hebt geen verwijzing van een (huis)arts nodig.

 

Fysiotherapie de Klerk

Gezondheidscentrum Galgenwaard Utrecht, Stadion Galgenwaard
Telefoonnummer: 030-8809020 of 06-53597183