Manuele therapie


Manuele therapie in Utrecht

Manuele therapie is speciale therapie die is bedoeld voor mensen die klachten hebben aan het bewegingsapparaat. Klachten aan het bewegingsapparaat wil zeggen dat de wervelkolom en overige gewrichten pijnlijk zijn, zoals bijvoorbeeld het schouder of kniegewricht. De manueel therapeut richt zich op het beter laten functioneren van de gewrichten en daarnaast ook op houding en bewegingen door deze te verbeteren. Hiervoor gebruikt een manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.


Manuele therapie door Fysiotherapie de Klerk

Fysiotherapie de Klerk, gevestigd in Utrecht, is gespecialiseerd in manuele therapie. Dus heb je last van stijve of pijnlijke gewrichten, bel ons dan snel voor een afspraak. Je hebt geen verwijzing nodig van een (huis)arts om bij ons een afspraak te kunnen maken voor manuele therapie. 
Fysiotherapie de Klerk in Utrecht

Telefoonnummer:  06-53597183

 

Manuele therapie kan uitkomst bieden bij pijn

Wanneer je een geblokkeerd of stijf gewricht hebt, kan de manueel therapeut met mobilisatie (dat wil zeggen het langzaam bewegen van gewrichten, of langere rek op gewrichten) of manipulatie (snellere, kortere beweging) deze weer in beweging brengen. Het doel van deze behandeling is dat het gewricht weer beter en soepeler voelt.


Wat is manuele therapie precies?

De manueel therapeut verhelpt de functiestoornis van het gewricht door het toepassen van specifieke passief mobiliserende bewegingen. Door lichaamsdelen rond het gewricht op een bepaalde manier te bewegen kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot. De pijn neemt af en de beweging van de gewrichten wordt verbeterd.

Wil je meer weten over manuele therapie? Lees ook eens onze blogposts op ons blog fysiotherapieblog.nl!