Zwanger en in topvorm blijven het kan!

 

Het is mogelijk om negen maanden fit te blijven maar je moet er natuurlijk wel wat voor doen! Naast goede voeding is een actief beweegprogramma belangrijk.
Dit om klachten te voorkomen tijdens de zwangerschap en zo fit mogelijk de bevalling tegemoet te gaan.

Door middel van krachttraining houd je de spieren sterk en ben je na je zwangerschap snel weer op je oude gewicht en dus in shape! Sporten tijdens je zwangerschap is belangrijk .
Als je zwanger bent houd je door beweginen je spieren soepel, blijf je in conditie en heb je minder last van zwangerschapskwalen zoals misselijkheid, duizeligheid, mood-swings, obstipatie en pijnlijke benen en rug.
Om je alle negen maanden fit te voelen kun je beter vanaf het begin van je zwangerschap aan lichaamsbeweging doen.
Sporten kan betekenen: een minder pijnlijke en kortere bevalling!

Genoeg redenen dus om vandaag nog te beginnen met sporten. Er zijn verschillende manieren om te trainen tot de laatste dag van je zwangerschap. De intensiteit kan namelijk altijd aangepast worden door de bewegingsuitslag te verkleinen en je herhalingen omlaag te brengen.

Klik op de onderstaande link voor voorbeeldoefeningen.

http://fysiotherapieblog.nl/zwanger-en-in-topvorm/

De voorbeeld oefeningen worden uitgevoerd door twee fysiotherapeuten. Beide al ver gevorderd in de zwangerschap, 30 weken van een tweeling en 36 weken van een eenling!

Bij Fysiotherapie de Klerk sport je niet in een groep maar krijg je individuele begeleiding van een fysiotherapeut. Je kan kiezen voor trainingen van 30 of 60 minuten. Je traint in het sportcentrum van Basic-Fit in stadion Galgenwaard of buiten.

De training zal bestaan uit de volgende elementen:

- krachttraining gehele lichaam
- stabiliteitstraining
- corestability
- conditie
- coordinatie

De trainingen worden op individueel niveau aangepast. De trainingen zijn de gehele week mogelijk ook in de avonduren!

Kosten:
30 minuten: € 27,50-,
60 minuten: € 55-,

Bij klachten kan het mogelijk vergoed worden door je zorgverzekering. Wil je meer informatie neem dan contact op met Fysiotherapie de Klerk. Tel: 06-53597183 of mail naar info@fysiotherapie-deklerk.nl