Gezondheidscentrum Galgenwaard Utrecht

Zwanger

Zwanger en in topvorm blijven, het kan! Het is mogelijk om negen maanden fit te blijven maar je moet er natuurlijk wel wat voor doen!

Klachten voorkomen

Naast goede voeding is een actief beweegprogramma belangrijk. Dit om klachten te voorkomen tijdens de zwangerschap en zo fit mogelijk de bevalling tegemoet te gaan.

Door middel van krachttraining houd je de spieren sterk en ben je na je zwangerschap snel weer op je oude gewicht en dus in shape! Sporten tijdens je zwangerschap is belangrijk.

Als je zwanger bent houd je door beweginen je spieren soepel, blijf je in conditie en heb je minder last van zwangerschapskwalen zoals misselijkheid, duizeligheid, mood-swings, obstipatie en pijnlijke benen en rug. Om je alle negen maanden fit te voelen kun je beter vanaf het begin van je zwangerschap aan lichaamsbeweging doen. Sporten kan betekenen: een minder pijnlijke en kortere bevalling!

Genoeg redenen dus om vandaag nog te beginnen met sporten. Er zijn verschillende manieren om te trainen tot de laatste dag van je zwangerschap. De intensiteit kan namelijk altijd aangepast worden door de bewegingsuitslag te verkleinen en je herhalingen omlaag te brengen.

Voorbeeldoefeningen

Klik op de onderstaande link voor voorbeeldoefeningen.

Zwanger en in topvorm!

De voorbeeld oefeningen worden uitgevoerd door twee fysiotherapeuten. Beide al ver gevorderd in de zwangerschap, 30 weken van een tweeling en 36 weken van een eenling! Bij Fysiotherapie de Klerk sport je niet in een groep maar krijg je individuele begeleiding van een fysiotherapeut. Je kan kiezen voor trainingen van 30 of 60 minuten. Je traint in het sportcentrum van Basic-Fit in stadion Galgenwaard of buiten.

 

De training zal bestaan uit de volgende elementen:

  • Krachttraining gehele lichaam
  • Stabiliteitstraining
  • Corestability
  • Conditie
  • Coordinatie

 

Therapie

Algemene Fysiotherapie

Sportfysiotherapie

Manuele therapie

Online Fysiotherapie

Revalidatie voor COVID-19 patiënten

Aanvullend

Dry Needling

Zwanger

Zwanger-Fit

(Sport) Massage

Personal training

"

ERVARINGEN

Cliënten aan het woord

Na jarenlang rond te hebben gelopen met heftige migraine en rugklachten, raadde een vriendin mij aan om een afspraak te maken bij fysiopraktijk de klerk. Dit bleek de beste keuze ooit te zijn. De zusjes de Klerk gaan deskundig en doelgericht te werk, waarbij rekening wordt gehouden met medische voorgeschiedenis en de fysieke conditie waarin je verkeert.

Door hun positieve houding, stap je de praktijk na elke afspraak met een goed gevoel weer uit. Al vrijwel direct merkte ik verschil en na enkele afspraken ervaarde ik voor het eerst in jaren hoe het was om mijn dagen door te brengen zonder chronische pijn, iets wat ik zelf nooit had verwacht.

Dus mocht je nog op zoek zijn naar een goede fysiotherapeut, dan ben je bij de zusjes de Klerk op de juiste plek.

Sophie - Utrecht

Monique geeft altijd een goede uitleg bij alles wat ze doet. Zo blijft ik goed op de hoogte van alles wat ik mag verwachten. De persoonlijke aandacht maakt voor mij dan ook het verschil om hier te komen.

Mr. Oostervaart - Houten

Ik wordt altijd zeer prettige geholpen door Cindy. Het contact is heel aangenaam en ze neemt overal de tijd voor. Ik merk echt verschil na de behandeling.

Mevr. de Vries - Utrecht

E-mail ons

info@fysiotherapie-deklerk.nl

Bel ons

06 - 53 59 71 83

Locatie

Stadion Galgenwaard

Herculesplein 379, 3584 AA Utrecht

OPENINGSTIJDEN

Ma. - Wo. - Do. - Vr.

08.00 - 21.00 uur

Dinsdag

08.00 - 13.00 uur

Zaterdag & Zondag

Gesloten